Extra’s

Optie Hot Towel

Geniet je van de olie op de huid tijdens een deugddoende massage maar niet zozeer achteraf? Dan bestaat er de optie ‘Hot Towel’.
Hierbij sluiten we de massage af met het verwijderen van de overtollige olie op de huid door middel van een vochtige verwarmde handdoek.
Tijdens de massage neemt de huid op wat het nodig heeft, zowel de etherische als de plantaardige olie. Om diepe rust te stimuleren word tijdens een massage ruim voldoende olie op het lichaam gegoten. De overvloedige hoeveelheid olie laat de bewegingen vloeien.
Moet je echter achteraf opnieuw in je kleding, naar je werk, op bezoek of krijg je lichte jeuk?
Dan neemt de ‘Hot Towel’ deze overtollige olie weg en laat enkel een dun laagje rusten op de huid.

Voor deze optie geldt een meerprijs van €2.

Optie warmte kompres

Wanneer je jezelf eens wilt verwennen zonder al te veel te moeten doen, denk je al snel aan zon, zee en strand. De perfecte combinatie om diep weg te zinken in totale rust. Dat komt niet enkel omdat je alle drukte even kan vergeten. De combinatie van het warme zand dat je omhult, de zon die je bedekt en de frisse duik geven je lichaam een boost. Deze vorm van warmte therapie werkt voornamelijk in op de huid en de bloedsomloop. Warmtetherapie kan echter meer baten dan je afvalstoffen te laten wegvloeien.

Naast de ontspannende factor kan het de gezondheid bevorderen bij mensen met o.a.;
– reuma, artritis
– ischias en andere aandoeningen van het zenuwstelsel
– bepaalde huidaandoeningen zoals acne
– astma, bronchitis
– fibromyalgie

In het massagesalon werk ik met twee soorten warmte therapie;
– de infrarood verwarming boven de massagetafel.
de warmtestralingen dringen diep door in de huid. Dit geeft verhoogde doorbloeding, wat de stofwisseling bevordert. Dit zorgt op zijn beurt voor meer aanmaak van de witte bloedcellen en versterkt je weerstand.
Doordat de infraroodverwarming werkt met lange golflengtes is het toegestaan om onbeperkte tijd blootgesteld te worden aan de infraroodstralingen. Deze vorm van warmtetherapie kan voor iedereen baten, maar geeft een extra boost aan mensen met problemen aan het bewegingsapparaat.

– het warmtekompres doordrongen van etherische olie. Gericht om pijn verlichtend te werken op specifieke plaatsen. Dit kan gaan van mensen met pijn klachten vanwege een stramme werkhouding tot mensen met fibromyalgie, vormen van reuma, menstruatiekrampen, buikkrampen,… . De warmte verhoogd de bloedsomloop wat extra zuurstof toevoer mogelijk maakt en het geeft meer soepelheid aan de gewrichten. De etherische olie wordt uitgekozen op basis van de klacht.

Warmte therapie wordt afgeraden bij mensen met;
– hoge of te lage bloeddruk
– hart- en vaatziekten
– diabetes
– obesitas
– spataders
– baby’s en jonge kinderen
– onder invloed van alcohol of andere drugs

Voor deze optie geldt een meerprijs van €5*
*Bij sommige massages zit het warmtekompres reeds verwerkt

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close